HOIDOT JA PALVELUT

  • Perushammashoito
  • Pelkopotilaiden hoito
  • Suukirurgia
  • Iensairauksien hoito
  • Digitaaliset röntgenkuvaukset, myös ilman lähetettä
  • Hampaiden valkaisut ja muu esteettinen hammashoito
  • Erilaiset proteettiset ratkaisut
  • Implanttihoito
  • Lasten hammashoito
  • Työpaikkahammashoito
  • Hammasproteesien korjaukset ja pohjaukset

Hammaskiven ja värjäytymien poisto

Hammaskivi on hampaiden pinnoille kovettunutta bakteerimassaa, joka ei lähde harjaamalla pois. Hammaskivi poistetaan käsi-instrumentein, ultraäänilaitteella tai molempia tapoja hyödyntäen. Tarvittaessa hoito voidaan tehdä pintapuudutuksessa. Hampaiden pinnallisia värjäytymiä voidaan vastaanotolla puhdistaa ultra-äänellä, erilaisilla puhdistustahnoilla tai sooda- eli jauhepuhdistuksella.

Hampaiden fluorikäsittelyt

Hampaiden fluorikäsittelyjä tehdään reikiintymisen ehkäisemiseksi tai hampaiden vihlomisoireiden lievittämiseksi. Fluorikäsittelyjä voidaan vastaanotolla tehdä esimerkiksi fluorilakka- tai fluoripurskutteluhoitoina.

Hampaiden valkaisuhoidot

Valkaisuhoidoilla voidaan muuttaa hampaan sävyä vaaleampaan, valkaisutulos on yksilöllinen. Hoito voidaan tehdä vain terveeseen ja hoidettuun suuhun.  Valkaisuhoito voidaan toteuttaa vastaanotolla (klinikkavalkaisu) tai kotioloissa vastaanotolla valmistettavien yksilöllisten kotivalkaisulusikoiden avulla (kotivalkaisu). Valkaisuun liittyvistä kysymyksistä sekä tarjoamistamme eri valkaisuvaihtoehdoista voi keskustella lisää hammaslääkäri- tai suuhygienistikäynnillä.

Hammaskorut

Hammaskoru on hampaan pintaan kiinnitettävä koru. Hammaskorun kiinnityksen edellytyksenä on, että potilaan hampaat ovat ehjät, ikenet ovat terveet ja suun kotihoito hyvällä tasolla. Vastaanotollamme on saatavissa valikoima hammaskoruja, mutta voit myös tuoda mukanasi muualta ostamasi hammaskorun.

 

Lääketieteelliset botuliinihoidot sopivat mm. migreenistä, hampaiden narskuttelusta ja liikahikoilusta kärsiville asiakkaille. Hoidon tekee hammaslääkäri Jenni Forss.

Hoidon tarkoitus on päänsäryn ja migreenin, liikahikoilun tai hampaiden narskuttelun hoito

  • Hoidon kesto on noin 30 minuuttia
  • Käytettävä tuote on botuliinitoksiini
  • Tekniikka on injektio
  • Kivunlievitystä ei tavallisesti tarvita, voidepuudutus mahdollinen
  • Kipu hoidon aikana on vähäinen
  • Ei toipumisaikaa
  • Tulos on nähtävissä kahden viikon kuluessa
  • Tuloksia ylläpidetään tekemällä hoito 3–6 kuukauden välein

Hoidon hinta: ensimmäinen hoito 249 euroa, seuraavat 190 euroa (ei sis. lääkkeen hintaa).

Lääkkeen hinta reseptillä KELA korvauksella noin 140  (pieni annos),  260 (normaali annos) euroa.

  1. Esteettinen botuliinihoito, Botox

Botuliinitoksiini on lihaksia rentouttava lääkeaine, joka silottaa rypyt ja ihon pitkäksi aikaa. Lääkeaine vaikuttaa käsittely alueella kasvolihasten hermoimpulsseihin rentouttamalla ja estämällä lihaksen supistumisen. Hoidon lopputulos on luonnollinen ja palautuu takaisin lähtötilanteeseen, mikäli uusintakäsittelyä ei tehdä. Voit palata normaaliin arkeen välittömästi hoidon jälkeen.

Vastaanottoaika 15-45 min.

Yläkasvot hoitoalueet, yksi alue on yksi seuraavista:

▪️ Otsan vaakajuonteet,

▪️ Kulmien välinen sibeliusjuonne tai

▪️ Silmäkulmien juonteet.

▪️ Lip- Flip- ylähuuli, ylä ja alahuuli

▪️ Nenän juonteet, bunny lines

▪️ Nenänkärjen mininosto

▪️ Ylähuulen pystyjuonteet

▪️ Suupielien kohotus

▪️ Kulmien kohotus

▪️ Ienhymyn hoito, gummy smile

▪️ Leuan epätasaisuuden hoito

▪️ Slim jawline”, kasvojen kavennus

▪️ Nefertiti lift

▪️ Mikrobotox | Koko kasvot

Hoito tehdään mikrokanavalaitteella missä on kullatut 24 karaatin pienet mikroneulat, jotka ovat ohuempia kuin ihmisen hius. Hoito on nopea ja kivuton eikä vaadi toipumisaikaa. Mikrobotox supistaa ihohuokosia, silottaa juonteita ja auttaa tehokkaasti ihon punoitukseen ja rosaceaan.

▪️ Botuliinihoito | Liikahikoilu kasvot

 Hoito tehdään mikrokanavalaitteella missä on kullatut 24 karaatin pienet mikroneulat, jotka ovat ohuempia kuin ihmisen hius. Hoito on nopea ja kivuton eikä vaadi toipumisaikaa.

Kenelle botuliinihoito sopii?

Esteettiset botuliinihoidot sopivat sinulle, jos toivot kasvojen alueen ehostusta tai ikämuutoksien hoitoa nopeasti ja vaivattomasti ilman erityistä toipumisaikaa. Hoidolla voidaan myös ennaltaehkäistä syvempien ihouurteiden syntyä.

Kenelle hoito ei sovi?

Raskaana olevalle tai jos imetät. Myös jotkut pitkäaikaissairaudet ja lääkkeet (bisfosfonaatti tai isotretinoiinilääke), hermo- lihas sairaudet, vaikea astma, multiallergia tai allergia botuliinille (erittäin harvinaista), ja muna sekä maitoallergia ovat este hoidolle.

Onko hoito turvallinen?

Koulutettu terveydenhuollon ammattilaisen käsissä botuliini on hyvä ja turvallinen lääkeaine.

  1. Täyteainehoidot

Kasvojen täyteainehoidot, Resylane ja Belotero

 

Huulen täyttö, Restylane täyteainevalmiste

  • 1ml

Restylane KYSSE: Huulen ja/tai ”tupakkaryppyjen” täyttö.

Vastaanottoaika 45 min.

Parantaa huulten muotoa lisäämällä huulten täyteläisyyttä ja korostamalla huulen rajoja. Lopputulos on tasapainoinen, pehmeä ja luonnollinen.

Restylane on ruiskutettava geeli, joka koostuu stabiloidusta ei-eläinperäisestä hyaluronihaposta. Se on välitön ja pitkäkestoinen mutta ei pysyvä. Restylanea on käytetty yli 40 miljoonassa käsittelyssä ympäri maailman 20 viime vuoden aikana. Restylane tuotteissa on 99 % ihon oman hyaluronihapon kaltainen koostumus.

Sattuuko hoito?

Hintaan kuuluu hammaslääkärin paikallispuudutus ennen hoidon aloitus.

Ja monet Restylane-tuotteet sisältävät paikallisesti puuduttavaa ainetta (lidokaiinia), mikä tekee hoidosta miellyttävämmän kokemuksen. Restylane-tuotteiden mukana toimitetaan myös erityisneuloja, jotka tekevät pistämisestä nopeaa ja vaivatonta.

Kauanko huulen turvotus kestää käsittelyn jälkeen?

Turvotus kestää keskimäärin noin 1-2vrk, joskus esimerkiksi ensimmäisen hoidon jälkeen jopa kaksi viikkoa. Mustelma riski on aina olemassa pistoshoidoissa.

Kuinka kauan hoidon tulokset kestävät?

Koska Restylane on pitkäkestoinen mutta kuitenkin tilapäinen (ei pysyvä) ihoon pistettävä tuote, sen vaikutus häviää vähitellen ajan myötä. Uusintakäsittelyjä suositellaan halutun esteettisen tuloksen ylläpitämiseksi.

Kenen ei pitäisi ottaa Restylane-hoitoja?

  • Multiallergia, allergia hyaluronihappopohjaisille tuotteille, puudutusaineelle (lidokain) tai ampiaispistokselle.
  • Verenvuotosairaus, aktiivinen ihosairaus kuten tulehdus, infektio tai kasvain hoidettavalla alueella tai sen lähellä.
  • Isotretinoiinihoito tai Bisfosfonaattihoito
  • Raskaana tai imetät
  1. Täyteaineen poisto

Täyteaineen poisto hyaluronidaasilla

Vastaanottoaika 30 min.

Joskus täyteaine halutaan poistaa eri syystä, esimerkiksi täyteainetta voi olla liikaa tai toimenpide ei ole muuten onnistunut. Harvoissa tapauksissa täyteaine on injektoitu verisuoneen, jolloin alueen verenkierto häiriintyy ja täyteaine pitää ensi tilassa saada pois komplikaatioiden välttämiseksi.

Hyaluronihappogeeli/täyteaine voidaan sulattaa pois nopeasti hyaluronidaasia sisältävällä lääkeaineella. Jos täyteainetta on vähän, usein riittää yksi hoitokerta. Jos täyteainehoitoja on tehty paljon, on järkevää varautua useaan hoitokertaan.

Hyvin harvoissa tapauksissa täyteaine pitää poistaa kudoksesta kirurgisesti.

Hyaluronidaasi saa käyttää vain lääkäri/hammaslääkäri

Täyteaineen sulatusta hyaluronidaasilla (erikoislupavalmiste) voivat tehdä ainoastaan lääkärit ja hammaslääkärit. Täyteaineen poistoon soveltuva hyaluronidaasivalmiste (esim. Hylase tai Hyaluronidaasi,) voi joissakin harvinaisissa tilanteissa aiheuttaa allergisen reaktion joko hoidon kuluessa tai hoidon jälkeen. Tehdään aina allergiatesti klinikalla, ennen hoitoa.

 

Hoidon kulku

Hoidon aikana hammaslääkäri tutkii hoidettavan alueen huolellisesti katsomalla ja tunnustelemalla. Tarvittaessa hoidettava alue puudutetaan ennen kuin aine injektoidaan hoidettavalle alueelle pienellä neulalla.

Lääke alkaa sulattaa täyteainetta heti, mutta lopullisen tuloksen näkee noin kahden viikon kuluttua. Joskus hoito pitää uusia, jotta kaikki hyaluronihappogeeli saadaan liuotetuksi pois kudoksesta.

Jos asiakas haluaa laittaa hoidetulle alueelle uudelleen täyteainetta, tulee sulatustoimenpiteen jälkeen odottaa vähintään yksi kuukausi. Täyteaineen sulatus tehdään useimmiten huuliin, mutta täyteaineen voi sulattaa miltä kasvojen alueelta tahansa. Hylaluronidaasi on erikoislupavalmiste joka sulattaa hyaluronihappotäyteaineita, mutta kalsiumhydroksiapatiittipohjaisiin täyteaineisiin sulatus ei tehoa.

Hinnat saattavat vaihdella, joten suosittelemme lämpimästi seuraamaan Instagram-tiliämme @dr.forssjenni, jossa päivitämme ajankohtaiset tiedot ja hinnat säännöllisesti.

Vähennyskelpoinen ja veroton etu

Hyvin hoidettu työpaikkahammashuolto on etu sekä työnantajalle että työntekijälle.

 

TYÖPAIKKAHAMMASHUOLTO ON OSA TYÖKYVYN YLLÄPITÄMISTÄ
Suun terveydenhuolto on osa nykyaikaista työterveydenhuoltoa. Hyvin järjestetyllä suun työterveyshoidolla on ennaltaehkäisevä vaikutus moniin yleissairauksiin ja tätä kautta työnantaja voi säästää huomattavasti, kun esimerkiksi työntekijöitten sairaslomapäivät vähenevät. Hoitamattomista hampaista saattaa aiheutua monia, vakaviakin sairauksia. Esimerkiksi ientulehdus on sydän- ja verisuonitautien riskitekijä. Työnantajan antama tuki työntekijöitten hammashoidolle on positiivinen kannuste suun hoidolle. – Kun hampaat ovat kunnossa, on hymykin herkässä.

Voidaan sanoa, että työpaikkahammashuoltonsa hyvin järjestäneet ovat edelläkävijän maineessa.

Vähennyskelpoinen ja veroton etu
Jotta yritys saa maksamistaan hammashoitopalveluista verovähennyskelpoisen menon, on yrityksen tehtävä asiasta kirjallinen päätös. Palvelun pitää koskea koko henkilöstöä tasapuolisesti, mutta esimerkiksi toimihenkilöitten ja työntekijöitten järjestelyt voivat olla erilaiset.

Yksi tapa on sitoa työnantajan maksamien hammashuoltopalveluitten taso työntekijän työssäoloajan pituuteen. Yrityksen saamaan verovapausetuuteen ei vaikuta se, laskuttaako hammaslääkärikeskus suoraan työnantajaa, vai maksaako työntekijä laskun itse ja perii sen sitten työnantajaltaan.

Yritykset, joilla on hammashoito kuulunut tarjottaviin työterveyspalveluihin jo pitemmän aikaa, ovat huomanneet, että vuosittaiset hoitoajat ovat pudonneet merkittävästi. Ensimmäisenä hoitovuonna keskimääräinen hoitoaika oli noin kolme tuntia, mutta neljäntenä hoitovuonna enää noin 50 minuuttia.

Säännöllinen hammashoito kannattaa. Työnantaja säästää rahaa vähentyneinä sairaslomina ja työntekijöitten työtehon paranemisena ja tietenkin asialla on myös oma psyykkinen merkityksensä, kun ihmisen ei tarvitse pohtia, että miltähän hän hymyillessään oikein näyttää.

Jos olette tyytymätön hoitoonne, toivomme että otatte yhteyden henkilökuntaamme asian selvittämiseksi. Vastaanoton potilasasiamiehenä toimii Jenni Säntti.

06-3202700

jenni.santti@ajanhammas.fi

Teillä on myös mahdollisuus tehdä asiasta kirjallinen muistutus, mikäli asian selvittäminen vapaamuotoisesti ei tuota tulosta. Lisätietoa Aluehallintoviraston sivuilta.

Jos hoitoa koskevaa erimielisyyttä ei saada ratkaistuksi osapuolten välisillä neuvotteluilla, kuluttaja voi saattaa asian kuluttajariitalautakunnan ratkaistavaksi.

Ennen asian viemistä kuluttajariitalautakunnan käsittelyyn kuluttajan tulee olla yhteydessä maistraattien kuluttajaneuvontaan.

  • käteisellä tai pankkikortilla (myös Visa Electron )
  • ePassi (hyvinvointipalvelut)
  • Edenred
  • pankkisiirrolla (luottokelpoisuus tarkistetaan), perimme 7 euron käsittelymaksun 
  • Luottokorteista käyvät kaikki yleisimmät: Visa, Mastercard, Eurocard, American Express
 
 

Kelan korvaus vähennetään laskusta niiden toimenpiteiden osalta, jotka ovat korvattavia. Kelakortin esittäminen kassalla on suorakorvauksen edellytys.

Virka-ajan ulkopuolinen päivystys järjestetään Vaasan keskussairaalan yhteispäivystyksessä (os. Hietalahdenkatu 2-4) arki-iltaisin ma-to klo 16-21 ja pe (myös arkipyhän aatto) klo 15-21 sekä arkipyhinä ja viikonloppuina klo 8-21.

Päivystysnumeroon 116 117 tulee AINA soittaa virka-ajan ulkopuolella ennen lähtöä päivystykseen. Päivystysnumerossa arvioidaan kiireellisen hoidon tarve ja kehoitetaan potilasta ilmoittautumaan saapumisen yhteydessä. Potilaiden hoidossa otetaan huomioon hoidon kiireellisyys.

Yöpäivystys klo 21.00–8.00 on Turun yliopistollisessa sairaalassa. Yhteydenotot hoidon tarpeen arviointia varten Turun yliopistolliseen sairaalaan p. 02 313 8800.

Tilanteita, jotka vaativat kiireellistä ensiapua

  • turvotus, nielemisvaikeus
  • rajoittunut suun avaaminen
  • suu ei mene kiinni
  • kuume edellisten yhteydessä
  • voimakas hammasperäinen kipu (jatkuva kipu, joka estää unen saannin, ja särkylääkkeet eivät auta)
  • hammastapaturmat tai leukamurtumaepäilyt
    • verenvuoto esim. poiston jälkeen, jos suu tuntuu täyttyvän nopeasti verellä
  • rikkoutunut kiinteä oikomiskoje, joka pistää, eikä tilannetta saa helpotettua esim. purukumilla tai oikomisvahalla pehmustamalla

Tilanteita, jotka eivät vaadi kiireellistä ensiapua

  • kipu, johon särkylääke auttaa
  • vihlominen kylmälle tai kuumalle
  • hampaan tai paikan lohkeama
  • proteesien ongelmat tai nastahampaiden irtoamiset
  • irrotettavien oikomiskojeiden ongelmat tai niskavetohoidossa renkaan irtoaminen

 

Kaikkia 18 vuotta täyttäneitä potilaita laskutetaan terveyskeskusmaksujen mukaisesti, samoin ulkopaikkakuntalaisia. Peruuttamatta jätetystä hoitoajasta tulee maksu 50,80 euroa 18 vuotta täyttäneelle. Lasku lähetetään potilaalle kotiin.